Предметом вивчення навчальної дисципліни «Основи академічного письма» є українськомовна академічна комунікація. Цей курс передбачає формування у студентів навичок академічної культури, академічної грамотності, академічного письма, необхідних для успішного провадження науково-дослідницької та науково-навчальної роботи в університеті, озброює їх необхідними знаннями щодо особливостей академічної комунікації.

Міждисциплінарні зв’язки: Курс «Основи академічного письма» безпосередньо пов’язаний з дисципліною «Українська мова (за професійним спрямуванням)», покликаний закласти основи академічного письма, навчити створювати академічні тексти, зокрема й академічне есе, інтерпретувати їх, піддавати логічному й мовностилістичному аналізові, актуалізувати пізнавально-пошукові інтереси.

Метою викладання дисципліни «Основи академічного письма» є надання студентам системи знань і навичок з основ академічного письма. Курс є необхідним етапом ознайомлення студентів із ґрунтовною світовою академічною традицією, а також навчальним елементом професійного становлення та розвитку студентів перших курсів бакалаврату, забезпечення їх необхідними знаннями та інструментами, оволодіння та оперування якими є необхідними для повноцінного функціонування у освітній спільноті, а також на ринку праці у майбутньому. Основним завданням курсу «Основи академічного письма» є формування у студентів академічної культури та оволодіння навичками наукового мовлення, отримання вмінь для написання наукових робіт та презентацій результатів досліджень.

Опанування навичок якісного академічного письма — складний процес, який потребує тривалих і наполегливих зусиль. Під час навчання студенти мають опанувати такі компетентності:

Загальні:

ЗК-1. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу нових ідей при діях в нестандартних ситуаціях.

ЗК-6. Здатність самостійно оволодівати знаннями.

ЗК-7. Навички виконувати пошук, обробку та аналіз інформації з різних усних, письмових чи електронних джерел.

ЗК-9. Здатність спілкуватися державною мовою з представниками інших професійних груп різного рівня для донесення для фахівців і нефахівців інформації та власного досвіду в галузі професійної діяльності

Фахові:

ФК-4. Здатність створювати та використовувати технічну документацію.

ФК-11. Знання сучасних вимог нормативної документації в галузі будівництва.

Результати навчання:

ПРН 03. Демонструвати навички усного та письмового спілкування державною та іноземною мовою, використовуючи навики міжособистісної взаємодії, працюючи в міжнародному контексті з фахівцями та нефахівцями в галузі, з використанням сучасних засобів комунікації.

ПРН 04. Оволодіння робочими навичками ефективно працювати самостійно (курсове та дипломне проектування) або в групі (лабораторні роботи, включаючи навички лідерства при їх виконанні), вміння отримати бажаний результат в умовах обмеженого часу з акцентом на професійну сумлінність і виключення можливості плагіату.

ПРН 14. Дотримуватись сучасних вимог нормативної документації в галузі будівництва