Завдання на практичну роботу роботу №1

1. Згідно вибраного варіанту, виберіть одну із сутностей для роботи в даній практичній (правий або лівий фрагмент ER діаграми.
2. У довільному табличному редакторі створіть таблицю з даними згідно сутності та заповніть її мінімум 5 рядками довільних даних (при цьому, дані мають бути правдоподібні). Збережіть її у довільному форматі.
3. Виберіть будь-яке ціле числове значення із таблиці. У випадку, якщо таких даних немає, використайте довільне число. З допомогою конвертора https://www.rapidtables.com/convert/number/decimal-to-binary.html переведіть число у двійкову форму.
4. Виберіть будь-яке дробове числове значення із таблиці. У випадку, якщо таких даних немає, використайте довільне число. З допомогою конвертора https://www.h-schmidt.net/FloatConverter/IEEE754.html переведіть число у двійкову форму.
5. Виберіть будь-яке текстове значення із таблиці. З допомогою конвертора https://www.rapidtables.com/convert/number/ascii-to-binary.html переведіть дані в іншу двійкову форму.
6. Спробуйте виконати перевід тексту в двійкову форму у різних кодуваннях (наприклад, UTF-8, Unicode та Windows-1251). Зверніть увагу на різницю.
7. З допомогою примітивного текстового редактора (Блокнот або онлайн редактор https://www.editpad.org/), спробуйте представити табличні дані у зручній для вас формі, використовуючи тільки текст. Збережіть файл у форматі txt. Не використовуйте для даного завдання Word або інші складні редактори.
8. Виконайте експорт даних у табличному редакторі у формат CSV. Спробуйте відкрити збережений файл формату CSV у блокноті.
Остання зміна: четвер 9 березня 2023 12:50